E feso'ota'i le fa'aleagaina o oloa o fulufulu mamoe pe a uma ona fufulu ma le fa'apipi'iina o le hydrogen?

LEAI!O le faʻaleagaina o oloa fulufulu mamoe pe a uma ona fufulu e leai se mea e fai i le hydrogen bond

O le fulufulu mamoe ma le fulu o polotini uma.O polotini uma o lo'o i ai vaega carboxyl ma hydroxyl, o vaega hydrophilic.Ona o le capillary phenomenon ma le i ai o vaega hydrophilic, o le faʻaogaina o le vai o afu ma afu ua matua faʻaleleia.A maeʻa le faʻaogaina o le vai, o le a faʻalauteleina ia lava ma aʻafia ai meatotino o alava.E mamafa tele pe a uma ona mitiia le vai.Afai e tautau sa'o i luga o le tautau lavalava, o le mamafa pe a uma ona mitiia le vai o le a afaina ai lavalava, aemaise lava pe a tautau i le tautau lavalava.

mea fou-maualuga-v-ua-sofu634912f1-2ba8-434e-bb8b-a4cd769ee476

E gaosia le fulufulu mamoe i le vevela susu

O le malosi o le fausaga i totonu o le alava e faatumauina se foliga patino e faʻaleleia, ma o le tele o le fiber oloa e foliga mai e mautu.O lenei mea totino ua ta'ua o foliga-faatulagaina.O le fulufulu mamoe e sili ona lelei le elasticity, ma o le deformation na gaosia e le malosi e mafai ona toe maua tele pe a uma ona aveese le malosi mai fafo.Ina ia faʻatumauina le tele o oloa fiber fulufulu mamoe e le suia mo se taimi umi, e manaʻomia le faʻaogaina.O le ie fulufulu tino atoatoa e iai se lagona lamolemole ma le paʻu, foliga mafolafola ma saʻo, ma e le maanuminumi.O le su'iga pipii o le ofu e faia i ai o le a teuina mo se taimi umi, ma o le a tumau le pipii.

malo-lanu-lalaga-cashmere-beanie-pulou15373656402

Tausiga o ofu fulufulu mamoe
1. O se tasi o mea lelei o le fulufulu mamoe o loʻo i ai le elasticity lelei.O le a lava le umi e tuʻuina atu ai le vevela talafeagai, e mafai ona toe faʻafoʻi i lona foliga muamua.Afai ei ai maanuminumi i luga o le fulufulu fulufulu, e mafai ona e fetuunai le uʻamea ausa i le tulaga maualalo o le vevela, uʻamea 1-2 cm le mamao mai le fulufulu mamoe, poʻo le tuʻuina o se solo i luga, e le faʻaleagaina ai le filo fulufulu, ae mafai foi. aveese lelei le pisia.

2. O le polo fulufulu mamoe i luga o le ofu mafanafana e faia pe a uma se taimi umi o feteʻenaʻiga.E toʻatele tagata e manatu o le faʻapipiʻiina o lavalava o se faʻafitauli lelei.O le mea moni, e leai.O lavalava vaivai ma lelei e faigofie foi ona pilling, lea e mafai ona iloa e mata le lava, ma e mafai ona tipi ese i seleulu.Aua le faaaogaina ou lima e toso ese ai.O le a faigofie ona faaleagaina le ofu mafanafana.


Taimi meli: Mati-16-2023
;